Τρομερή καταστροφή στην Φθιώτιδα από επίθεση αρκούδας. Πρωτοφανές φαινόμενο για τους κατοίκους της περιοχής. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι μελισσοκόμοι που δραστηριοποιούνται πάνω απο 30 χρόνια στη περιοχή, δεν ξανα συνάντησαν τέτοιο φαινόμενο. Στην αρχή δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ζώο προκάλεσε τέτοια μεγάλη καταστροφή, που μπόρεσε να σπάσει ακόμα και τα ξύλα απο τις κυψέλες. Οι εικόνες μας δείχνουν για μια πεινασμένη αρκούδα, η οποία δεν έφαγε μόνο το μέλι, αλλά τον γόνο και τη γύρη. Πρέπει να ήταν πολύ πεινασμένη, μιας και η περιοχή δεν μπορεί να υποστηρίξει τόσο μεγάλα ζώα και να τους προσφέρει τροφή. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν υπήρχαν μεχρι τώρα εκεί Αρκούδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο όλη την Ελλάδα, οι δράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων σε συνδυασμό με τον νόμο προστασίας της καφέ Αρκούδας, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των πλυθησμών. Οι αρκούδες χρειάζονται δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα για να ζήσουν, και αυτό της οδηγεί να εξαπλώνονται σε νέα εδάφη. Όταν όμως τα εδάφη δεν μπορούν να τους εξασφαλήσουν την τροφή τους και στρέφονται στα απολύτως απροστάτευτα μελίσσια αλλά και τις κτηνοτροφίκές μονάδες.
Σύμφωνα με τους ντόπιους δεν δέχτηκαν επίθεση μόνο οι μελισσοκόμοι. Όπως λένε οι ίδιοι: "Ποτέ ξανά δεν είχαν εμφανιστεί αρκούδες στους Μύλους Πελασγίας...", λένε οι κάτοικοι της περιοχής - Εκτός από τα μελίσσια έφαγαν ένα νεογέννητο μοσχαράκι, ενώ χάθηκαν και άλλα τρία.
Ανάστατοι είναι οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι στην ανατολική Φθιώτιδα, αφού όπως λένε ποτέ πριν δεν είχε εμφανιστεί αρκούδα στους Μύλους. Ανήμερα του Πάσχα οι μελισσοκόμοι διαπίστωσαν ότι κάποιες από τις κυψέλες ήταν κατεστραμμένες και τα τελάρα είχαν φαγωθεί από αρκούδες.
Κτηνοτρόφος της περιοχής βρήκε ένα μοσχαράκι κατασπαραγμένο, ενώ εξαφανίστηκαν ακόμη τρία μοσχαράκια, όπως είπε στο LamiaRerort. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύλων, Αντώνης Μάνος, είπε ότι δεν αποκλείεται να άφησαν τις αρκούδες ελεύθερες στην περιοχή, κάποιοι που ανέβηκαν στα ορεινά του χωριού με ένα βαν...